22 Noiembrie 2017 — Moldova Eco Energetică 2017 anunță începutul votării pentru cel mai bun proiect de eficiență energetică și energie regenerabilă, în opinia publicului. Orice utilizator poate vota pentru unul din 18 candidați, pe pagina www.mee.md/vote.

Proiectul ce va acumula cele mai multe voturi va fi declarat drept câştigător la categoria „Premiul  Publicului” şi va primi trofeul Moldova Eco Energetică. În lista proiectelor acceptate pentru voting au fost incluse iniţiativele înscrise în competiţia Moldova Eco Energetică ce au acumulat cele mai multe puncte în cadrul evaluării de către experţi şi se numără printre finaliştii competiţiei, ediţia 2017.

”Moldova Eco Energetică a devenit deja o tradiție. Timp de 6 ani, acest eveniment contribuie la dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile. Noi susținem curajul oamenilor, care prin propriul exemplu promovează energia curată și consumul inteligent al acesteia”, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin.

Printre proiectele propuse la vot sunt: case rezidenţiale ce au renunţat la energia din surse fosile, instituţii publice încălzite cu energie din biomasă şi cu acces la apă caldă de la energia solară, parcuri eoliene, soluţii inteligente de eficientizare energetică, inovaţii eco ale tinerilor, iniţiative de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Pentru înregistrarea votului este necesar ca utilizatorul să intre pe pagina web a Competiţiei Moldova Eco Energetică www.mee.md, rubrica „Votează!”: www.mee.md/vote și să selecteze proiectul care merită să fie declarat câștigător al Premiului Publicului.

Votingul este deschis pentru perioada 22 noiembrie – 3 decembrie. Câştigătorul la categoria „Premiul Publicului” va fi anunţat şi premiat la Gala Moldova Eco Energetică ce va avea loc în data de 8 Decembrie curent.

Moldova Eco Energetică este organizată de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Agenția pentru Eficiență Energetică și realizată la inițiativa Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova, finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Partenerii evenimentului sunt: Fondul pentru Eficiența Energetică, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului, Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industrială, Start Up Energy Transition.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.